h1

Napad tudi v Slovenj Gradcu

13 aprila, 2010

Iz Slovenj Gradca smo pred dnevi prek e-maila prejeli naslednje poročilo, ki ga v celoti objavljamo:

Tudi na Koroškem se dogajajo napadi, ustrahovanja s strani neo-nacistov. Pred kratkim se je zgodil tudi sledeči dogodek:

Do danes, ker pač sam nisem bil priča dogodku, sem v opisu incidenta in obtoževanju te bande z nacisti in fašisti, večkrat uporabil pogojnik. Od danes naprej pogojnika ni več. Pogovoril sem se namreč z napadenim, ki je danes prišel iz bolnišnice in še z nekaj pričami.

PODROBEN OPIS INCIDENTA:

Ti “čisto vredu fantje” so prišli v lokal in pristopili do nekaj posameznikov z vprašanjem: “a si ti antifa?” Ko je napadeni odgovoril, da je, je dobil odgovor: “enkrat še reči,če si upaš!!” podkrepljen s preprimljeno steklenico v roki. Nekaj posameznikov so tudi porivali in jih strašili z vprašanji: “A si musliman?” Potem se je zadeva prestavila pred lokal, kjer so se “čisto vredu fantje” lotili prisotnih s teorijami o manjvrednosti afričanov, določene osebe pa so se še posebej lotili z žalitvami. Ko je oseba odgovorila, da je njegov dedek padel v partizanih so mu začeli “jebati mater”, “tvoj dedek je bil komunistična pička” ipd… Pristopil je napadeni in kričal: “mejmo se radi, mejmo se radi”…. od tu pa je zadeva eskalirala v “navaden gostilniški pretep”. Lahko si mislite kdo je prvi udaril.

Mislim da zgornji opis dovolj pove o napadalcih, za nameček pa naj še dodam, da je policist, ki je popisoval dogodek, sam vprašal “če so bili to tisti trije”, češ, da je že tisti večer bila podana ena prijava zoper njih, medtem pa so se “čisto vredu fantje” odpravili v drug lokal, kjer je po mojih podatki tudi prišlo do incidenta.

Poleg tega to ni prvi in edini incident. Ta banda fašistov že nekaj časa ustrahuje in naskakuje mladino v SGju, Dravogradu, Ravnah in okolici ter jih obklada z rasističnimi, homofobnimi in še kakšnimi opazkami..

DOVOLJ JE BILO!

Mladenič se je že obrnil ko je eden izmed neonacistov prišel za njim in ga nič kaj slutečega z nekim železjem (ne vem s čim že) udaril po nosu, da so ga morali 2x operirati!

NO PASARAN !!!

—-

Na Facebooku se je po tem napadu vzpostavila skupina USTAVIMO FAŠIZEM IN NEONACIZEM V SLOVENJ GRADCU-MESTU MIRU.

K pošiljanju tovrstnih informacij spodbujamo tudi ostale. Informiranje in solidarnost, to je naša moč. Najdete nas na mailu: antifa1107[at]nadir.org

%d bloggers like this: