h1

Neonacisti ponovno napadli študente Filozofske fakultete

7 aprila, 2010

V torek 6. aprila okoli 12.30 je skupina neonacistične-domoljubne mularije na Filozofski fakulteti napadla študente te fakultete in njihove prijatelje. Po izvedbi napada sodeč je šlo za organiziran in targetiran napad zaenkrat še neznanih domoljubnih mulcev.Skupino študentov in njihovih prijateljev so domoljubni mulci že v avli fakultete več časa opazovali, v okolici pa je vsaj uro pred napadom manevriralo več njihovih “sošolcev”, kakor zadnje čase lokalni neonacisti radi poimenujejo svoje najbolj zagrete vojake. Ko so študentje zapuščali faks so jih neposredno pred glavnim vhodom iznenada napadli trije že omenjeni domoljubno-neonacistični mulci. Ti so se skupini študentov približali in jih napadli z solzilcem ter nekaj udarci. Študentje so se odvzvali mirno in so skušali nasilneže imobilizirati, kar jim je tudi uspelo. Zadnji neonacistični napad na Filozofski fakulteti se je zgodil pred natanko enim letom.

Na podlagi tega zadnjega napada in nekaterih drugih indicov opozarjamo na povišano stopnjo neonacistične nevarnosti v naslednjih dneh in tednih. Bodite pripravljeni in se samozaščitite. Prosimo, če sporočite informacije o morebitnih novih izpadih čimprej na naš mail. Solidarnost in antifa!

Več informacij o tem incidentu sledi, ko in če jih dobimo.

Dodano 11. 4. 2010: V zvezi z napadom so se oglasili študenti filozofske fakultete, fakulteta za družbene vede, gejevsko-lezbična-bi-trans skupnost in izrazili svojo podporo študentom in izrazili potrebo po aktivnem antifašističnem delovanju. O napadu so se razpisali tudi številni mediji.

%d bloggers like this: