h1

Newsflash: glavni organizator jutrišnjega shoda je odkriti neonacist

19 marca, 2010

V zvezi s shodom sovraštva in nasilja, ki je napovedan za jutri, se potrjuje tisto, kar je še včeraj bila zgolj bežna domneva. Ne samo, da gre pri tem shodu za prav nič spontan shod podpornikov nasilne tolpe, ki je napadla Cafe Open. Jedro organizatorjev so lokalni neonacisti.

Do tega zaključa smo prišli z enostavno internetno raziskavo. Kreator dogodka “Mladi proti represiji” si je na Facebook-u nadel vzdevek Απώτερος άνθρωπος. Kratek ogled njegovega profila pokaže, da je fant:

1) fen neonacistične trgovine v Ljubljani Dr. Gebi

2) fen neofašističnega francoskega politika Jean-Marie Le Pena

3) fen neonacistične (Blood & Honour) glasbene skupine Battle Flag

4) uporabnik aplikacije Adolf Hitler

5) fen italijanskega nogometaša Paola di Cania, ki je znan po tem, da se odkrito razglaša za fašista in dostikrat uporablja fašistične pozdrave (glej zapis na wikipedii in številne slike)

6) fen še nekaterih strani in glasbenih skupin, ki imajo zelo očitne neonacistične/ekstremno nacionalistične poteze (o tem se lahko prepriča vsak sam na Facebook-u)

Med ostalimi pa so še uporabniki Nacional Socialist, Beli Odpor ter kar nekaj ljudi, ki na svojih profilih uporabljajo simbole gibanja za “prevlado bele rase”, domoljubne panterje in ostale s sovraštvom nabito simboliko.

Tukaj torej ni nobenih skrivnosti. Nihče ne more po pomoti uporabljati aplikacije Adolf Hitler ali biti zgolj iskreno navdušen nad pohodnimi trenirkami iz trgovine Dr. Gebi. Če vse te posamezne podatke povežemo, je jasno, da kreator dogodka ne more biti nihče drug kot prepričan neonacist.

S tem nikakor ne mislimo, da ljudje, ki nameravajo na shod, tudi sami delijo neonacistične ideje. Zelo verjetno se tudi sami ne zavedajo, da svoje ime in telo nameravajo zastaviti za nekaj, s čimer se niti sami še zdaleč ne strinjajo. Verjamemo, da niti za sekundo niso pomislili na to, ko so potrdili svojo udeležbo na dogodku. Pomembno se nam zdi, da domoljube-neonaciste in ostale nasilneže prepoznamo kot to, kar dejansko so in jim to tudi neposredno povemo. Bodisi osebno, preko socialnih mrež ali na druge načine. Naj vedo, da ne bomo dopustili, da se skrivajo za hrbti ne dovolj informiranih mladih, ki dejansko čutijo vso težo negotove prihodnosti, ki čaka vse nas.

A naša prihodnosti ni sovraštvo in nasilje, temveč gradnja solidarnosti, mreže tovarištva in odpora, ki bo izgubljenim pajacem, kakršen je kreator dogodka na Facebooku in njegovi kameradi, uspela pokazati, da bi bilo za vse bolje, če bi bili časi mladostniških zablod tudi zanje že mimo.

Updejt sledi v primeru novih informacij.

1107 investigejšn sekcija

%d bloggers like this: