h1

Neonacistični napad na Filozofski fakulteti

10 aprila, 2009

Vir:  Študentje in študentke Filozofske fakultete

Poslano:

– vodstvu Filozofske fakultete
– medijem
– zainteresirani javnosti

Včeraj 8. aprila 2009 je na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani v organizaciji študentov in študentk potekala okrogla miza z naslovom: „Sovražni govor, nacionalizem in neofašizem v Sloveniji“. S svojimi prispevki so na razpravi sodelovali dr. Rastko Močnik, Gorazd Kovačič, dr. Marta Gregorčič, dr. Jože Vogrinc in Tjaša Pureber. (Vabilo na okroglo mizo: http://sociopatija.blogspot.si)

Na okroglo mizo je organizirano prišla skupina 10-15 neonacistov,  ki so se izrecno opredelili kot nacional-socialisti. S strani ostalih so bili pozvani, da na fakulteti ni prostora za nestrpnost in fašizem, nakar so fizično napadli enega od udeležencev. Obveščena je bila policija, ki je prišla na kraj dogodka, naredila zapisnik in napovedala, da bo sprožila ustrezne postopke.

Organizatorji in prisotni študentje in študentke smo popolnoma zgroženi in obsojamo tovrstno nasilje. Zaskrbljenost smo nad možnostjo, da bi tovrstna dejanja postala pogostejša, nemara celo stalnica na naših fakultetah.

Pravzaprav je ironično, da se je potreba po debati o pojavih nestrpnosti in fašističnih praksah potrdila na tako nazoren način. Vendar se ne smejemo, kajti ne gre samo za napad na prisotne študente in študentke, temveč tudi za napad na samo fakulteto, katere smisel obstoja in delovanje morata biti usmerjena ravno proti takšnim praksam nestrpnosti in nasilja.

Študentje Filozofske fakultete od vodstva Filozofske fakultete pričakujemo takojšnjo javno in nedvoumno obsodbo incidenta.

Ljubljana, 9.  april 2009

One comment

  1. Poleg tega se pred Filozofsko Fakulteto pojavljajo nalepke karantanskih kvazidomoljubov, pod katerimi so nastavljeni koščki žiletke Sam sem odkril enega, o tem obvestil varnostnike, ki pa so na FF očitno usposobljeni samo za preganjanje kadilcev- o čemer priča dejstvo da je zadnjič še en moj kolega našel tako nalepko na drogu par metrov od vhoda.

    Tako da POZOR, fašisti pod nalepke namenoma dajejo rezila, da bi se kdo poškodoval. Očitno se je mera samopotrjevanja med temi junaki dvignila na novo raven, kjer gre za ponašanje s storjeno agresijo. Pazite, uporabljajte za odstranjevanje ključe ali kaj podobnega ali pa prelepite.

    LP in srečnoOddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: