h1

IZRAZ PODPORE KOLEGICAM IN KOLEGOM NA FILOZOFSKI FAKULTETI

10 aprila, 2009

Vir: Študentski svet FHŠ UP

Včeraj, 8.aprila 2009, se je na ljubljanski Filozofski fakulteti pripetilo nekaj, kar se v zdravi družbi ne bi moglo zgoditi. Skupina mladih, samoopredeljih nacionalsocialistov, je z uporabo sile preprečila izvajanje javne okrogle mize z naslovom: „Sovražni govor, nacionalizem in neofašizem v Sloveniji.“ Njihovo dejanje najostreje obsojamo in izkoriščamo priložnost, da kolegom s FF izrazimo polno podporo v prizadevanjih, da se opozori na razmere v družbi, ki očitno omogočajo uspešno razširjanje nestrpnih ideologij med mladimi, kot tudi v prizadevanjih, da se te razmere odpravi.

Skrajno zaskrbljujoče je, da lahko relativno majhna skupina skrajnežev s silo prepreči razpravo o širšem družbenem problemu katerega del so tudi sami. Osnovni problem pa predstavlja veliko večjo nevarnost od ducata zavedenih mladeničev, ki svoje osebnostne in ideološke frustracije sproščajo tako, da preprečujejo razpravo o istem problemu. Razmere v družbi so namreč tiste, ki so omogočile razmah skrajnih ideologij in pristopov, sploh v teh razmeroma negotovih časih začinjenih s senzacionalističnim poročanjem medijev o zadevah, ki so stvar osnovnih človekovih pravic. Zato podpiramo iskanje in odpravljanje vzrokov za to, da se mladi zatekajo po rešitev v omejujoče skrajnosti naci-fašizma, in ena izmed oblik tega iskanja vzrokov je bila tudi okrogla miza na FF.
Zato se pridružujemo pozivu naj se vsa akademska, mladinska, študentska in sploh vsa javnost združi v obsodbi tega primitivnega dejanja skrajnežev. Prav tako pričakujemo, da se bo odgovorne kaznovalo, ter  nemudoma pričelo odpravljati vzroke, ki omogočajo nastanek in razširjanje tovrstne in vseh ostalih oblik nestrpnosti.

Študentski svet Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: